Aktuellt

2021-08-26

BTH Bygg förvärvar verksamheten


BTH Bygg förvärvar verksamheten
Den 1 september 2021 förvärvar BTH Bygg AB verksamheten som tidigare bedrivits i Aros Bygg & Förvaltning AB.
Samtlig personal har gått över till, det av BTH Bygg bildade, dotterbolag med namnet
Nya Aros Bygg AB.
Aros Bygg & Förvaltning AB, som i nuläget befinner sig i rekonstruktion, kommer slutföra alla sina pågående projekt genom att hyra in personal från Nya Aros Bygg AB.
Företagsrekonstruktionen i Aros Bygg & Förvaltning AB kommer därmed att fortsatt hanteras under ordnade former.

2021-03-12

Ledningsförändringar


Styrelsen för Aros Bygg och Förvaltning har idag utsett Roland Erixon till tf VD för bolaget.

Roland Erixon var med och grundade bolaget 1994 och är fortfarande en av huvudägarna. Rolands breda kompetens och långa erfarenhet är viktiga förutsättningar när bolaget nu går in i en ny fas.

Mats Engström lämnar samtidigt rollen som VD efter tre års arbete, han kommer under sin uppsägningstid att vara bolaget behjälplig med frågor initierade av styrelsen.
Mats har haft en viktig roll och gjort avgörande insatser för att vi nu kan ta nästa steg i bolagets utveckling.
Vi riktar ett stort tack till Mats för hans insatser under åren i Aros Bygg och Förvaltning.

Vid frågor kontakta:
Roland Erixon 070-3751330
Anton Olsson 070-3751350

2021-01-31

Äldreboendet Ädelstenen blir förskola


Aros Bygg & Förvaltning får uppdraget att bygga om det tidigare äldreboendet Ädelstenen till förskola.

I första hand ska befintliga byggnader som fungerar att nyttja återanvändas, utan att behöva renoveras.

Totalt kommer förskolan, granne med äldreboendet Äppelparken, användas av fastighetens två utbyggnader. Det skapar utrymme för upp till 140 barn i åtta nya avdelningar och beräknas stå klart sommaren 2022.

2020-12-26

Aros söker hantverkare!


Vill du arbeta i ett drivet arbetslag, har yrkesbevis och körkort?
Då är du välkommen med din ansökan till arbete@arosbygg.se
För frågor och mer information kontakta Sofia Thelin på
070-441 84 44

2020-05-21

Gjutning på Vitalen, Kv Allmogekulturen


Nu är det full fart framåt!

Idag så gjuter vi den efterlängtade första etappen på ca 460m2 av den totalt 730m2 stora grundplattan. 130m3 betong kommer under dagen att levereras.

Vi sköter gjutningen med vårt egna arbetslag på plats,  Fredrik Elfving, Gunnar Andreasson, Ronnie Arntzen, Daniel Steinbach och Caroline Gustafsson som arbetsledare + en pumpförare från Thomas Betong.
Gjutningen tar ungefär 6 timmar att göra och kommer under morgontimmarna imorgon att slipas av på ytan för att få den önskade slut-ytan för stunden.

Detta är starten på den 8-våningsbyggnad som kommer att innehålla en vårdcentral samt 44 st hyreslägenheter åt Mimer. Vi kommer att arbeta oss upp med stommen och ytterväggar under resten av året mot vårt mål att lägga på takelementen lagom till årsskiftet 2020/2021.

Samtliga arbeten med stomme, elementmontage och stomkomplettering kommer utföras av Aros

// Micke Norgren
Platschef

2020-05-19

Aros Bygg renoverar kulturbyggnader på Ängsö för Westmannastiftelsen


Aros Bygg & Förvaltning, genomför, på uppdrag av Westmannastiftelsen, renovering av kulturbyggnader på Ängsö utanför Västerås. Aros fick renoveringsuppdraget efter en kraftig tromb på Sjöslätt, Ängsö, som skadade en äldre ekonomibyggnad.

Renoveringen har bland annat omfattat taket på 1800-talsbyggnaden som nu har renoverats med återläggning av gammalt tegel, delar av panelen har bytts varpå byggnaden ommålats. Utöver Sjöslätt har Aros uppdrag även inkluderat renovering av två lägenheter i Palmbyggnaden, en byggnad troligen från 1700-talet, där mycket omsorg lagts ner att bevara byggnadens gamla karaktär.

Läs mer om uppdradget här

2020-04-15

Johan Backman ny Entreprenadchef på Aros Bygg


Aros Bygg välkomnar Johan Backman som ny Entreprenadchef. Johan har internrekryterats från sin tidigare position som projektledare och inköpare på Aros. Han har även tidigare varit platschef på Aros.

”Det känns otroligt stimulerande att få växla upp och ta ledarskapet för vår Entreprenadverksamhet. Jag känner teamet sedan länge och ser stor potential att vidareutveckla verksamheten ytterligare.”, säger Johan Backman

Aros Bygg bedriver i nuläget flertalet större entreprenader. Bland dessa nybyggnation av en bostadsfastighet/vårdcentral för Bostads AB Mimer, Total ROT av Kvarteret Josef för Bostads AB Mimer, nybyggnation av bostäder för Bonava, Om- och tillbyggnad av kontors- och industrilokaler för CapMan Real Estate.

”I Johan har vi en trygg ledare med djup kunskap och egen erfarenhet i hela byggkedjan. Är mycket nöjd med denna tillsättning och jag lyckönskar Johan i sin nya roll”, säger Mats Engström vd på Aros Bygg

2020-05-07

Arbetet är i full gång!


Bilderna visar gjutningen och en översikt på montaget av stommen för plan 3 på Assas nya  huvudentré och kontor i Eskilstuna.

2020-02-21

Första spadtaget med Capman för hyresgästen ASSA


Aros Bygg & Förvaltning och Capman Real Estate tog idag det första spadtaget för hyresgästen ASSA ABLOY Opening Solutions Sweden AB. Kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, Jimmy Jansson, satt vid spakarna när det första spadtaget togs för en om- och tillbyggnad av drygt 11,000 kvm befintliga produktions- och kontorslokaler samt markarbeten om ca 17,000 kvm. Entreprenaden ska vara färdigställd till sommaren 2021.

”Entreprenaden genomförs i en aktiv driftmiljö, vilket sedan länge är ett område där vi besitter hög kompetens och har lång erfarenhet. Aros Bygg tackar för förtroende och gläds åt möjligheten att i samarbete med Capman idag få inleda arbetet”, säger Mats Engström, vd på Aros Bygg & Förvaltning.

Läs gärna artikeln från Eskilstuna-kuriren genom att klicka på länken nedan.

https://www.ekuriren.se/affarsliv/forsta-skoptaget-for-assas-byggnad-ar-taget-sm5357444.aspx

2020-01-01

Vi söker Affärschef Entreprenad


Vi söker nu en ny Affärschef Entreprenad då vår nuvarande valt att gå vidare mot nya utmaningar.
Vi är stolta över den resa som Aros Bygg & Förvaltning har gjort men vi vet att vi kan och vill mer. Vi söker därför dig som vill mycket och som vill vara med att bidra med att ta Aros till nästa nivå i vår pågående förändringsresa.

Läs mer om tjänsten här

2019-12-05

Första spadtaget för 44 lägenheter och en vårdcentral i Vallby centrum


Först byggde Bostads AB Mimer en ny förskola, sedan 94 lägenheter och nu är det dags för den tredje investeringen i Vallby på några år. Idag togs spadtaget för Vitalen. Vitalen i Vallby centrum kommer att ha 44 moderna lägenheter och en splitterny vårdcentral. Bygget beräknas vara klart sommaren 2021.

Vitalen har åtta våningar. På gatuplan och delar av våning två finns en modern vårdcentral. Från våning två och uppåt finns 44 lägenheter, från 1 till 4 rum och kök. Huset är Svanenmärkt med solceller på takytan mot gatan och sedumtak på platta takytor.

– Vi är mycket stolta över att vi idag påbörjat byggandet av Vitalen åt Mimer. Aros Bygg samarbetar redan sedan tidigare med Mimer i andra projekt och gläds nu åt att vi får bygga nya bostäder och en vårdcentral här på Vallby, säger Mats Engström VD på Aros Bygg och Förvaltning AB.

– Vallby är ett område som utvecklats starkt de senaste åren. De senaste åren har vi byggt ny förskola, 94 lägenheter och nu är det dags igen. Speciellt roligt är att utveckla centrum med en ny, modern, vårdcentral och 44 nya lägenheter. Vitalen som hus sticker ut och kommer att ge Vallby en mer varierad arkitektur och samtidigt erbjuda fina lägenheter i en levande stadsdel. Kort sagt, de som bor på Vallby får tillgång till ännu bättre vård, samt mer liv och rörelse i centrum, säger Mikael Källqvist, VD för Mimer.

Läs Mimers Pressmeddelande

2019-10-29

Mimer och Aros Bygg bygger 44 nya lägenheter


Bostads AB Mimer har tecknat avtal med Aros Bygg och Förvaltning AB gällande uppdraget att bygga ett lamellhus med 44 lägenheter på kvarteret Allmogekulturen på Vallby, Västerås. Byggstart är planerad till december 2019 och projektet färdigställs för inflyttning till sommaren 2021.

Det nya tegelklädda lamellhuset strax intill Vallby centrum kommer att vara på 8 våningar och inrymma 44 lägenheter från 1 till 4 rum och kök.
I husets gatuplan och del av plan 2 kommer det att finnas en vårdcentral på cirka 900 kvadratmeter. Som i all Mimers nyproduktion kommer att byggas med hållbarhetsfokus och enligt miljöbyggnad silver. Solpaneler kommer att monteras på taket och miljöboden på gården kommer att beläggas med sedumtak.

Läs hela Pressmeddelandet

 

2019-10-24

CapMan väljer Aros Bygg för hyresgästanpassning
av 11,000 kvm för ASSA ABLOYs räkning


CapMan Real Estate och Aros Bygg och Förvaltning har idag tecknat entreprenadavtal avseende byggnation, installations- och anläggningsarbeten i kvarteret Vintergatan 19 i Eskilstuna.

Entreprenaden avser om- och tillbyggnad av drygt 11,000 kvm befintliga produktions- och kontorslokaler samt markarbeten om ca 17,000 kvm för hyresgästen ASSA ABLOY Opening Solutions Sweden AB. Arbetet påbörjas omgående och är färdigställt till sommaren 2021.

I Aros Byggkoncernen har CapMan funnit en kompetent och välmeriterad partner med stor förståelse för våra och våra hyresgästers specifika behov. Vi väljer därför att teckna avtal med Aros och ser fram mot ett framgångsrikt samarbete”, säger Per Tängerstad, Partner på CapMan.

Aros Bygg tackar för förtroende och gläds åt möjligheten att inleda ett samarbete med CapMan. Hyresgästanpassningar, vilka ofta genomförs i en aktiv driftmiljö, är sedan länge ett område där vi besitter hög kompetens och har lång erfarenhet”, säger Mats Engström, vd på Aros Bygg och Förvaltning.

Läs hela Pressmeddelandet

2019-10-03

ABB och Aros Bygg och Förvaltning fördjupar samarbetet


ABB och Aros Bygg och Förvaltning har idag tecknat ramavtal avseende bygg- och anläggningsarbeten samt installationsarbeten.

Ramavtalet tecknas kort efter ett framgångsrikt uppförande av ABB:s nya högeffektslabb för lågspänningsprodukter i Västerås samt ett nytt 14,000 kvm kontor med ABB som hyresgäst. Ramavtalet mellan ABB och Aros Bygg och Förvaltning avser bygg- och anläggningsarbeten samt installationsarbeten och är en stor framgång för bolaget.

I Aros Byggkoncernen har ABB funnit en kompetent och serviceinriktad partner med stor förståelse för våra specifika behov. Vi kan konstatera att våra senaste projekt har fallit mycket väl ut och väljer nu därför att teckna ramavtal med Aros”, säger Lars Åkerstedt, Real Estate Manager Northern Europe på ABB

Aros Bygg tackar för visat förtroende och gläds för möjligheten att ytterligare fördjupa samarbetet med ABB i Sverige”, säger Mats Engström, vd på Aros Bygg och Förvaltning

2019-10-08

Aros stödjer Företagsvolontärerna


Aros Bygg & Förvaltning har valt att gå in och stödja Företagsvolontärerna. Det är en förening helt utan vinstintressen, som genom projekt och aktiviteter gör så att vi som företag kan gå in och bidra med vår kompetens, tjänster och produkter för att hjälpa till där det behövs.
Våra insatser kommer att vara helt ideella.
Målet är att stödja de mest utsatta i vårt samhälle och organisatonerna som finns där för dem.
En del av de projekt som genomförts av Företagsvolontärerna är upprustning av Björnöborg, där Unga Örnar bedriver Barnkollo och installation av ny värmepump och nya datorer hos Västerås Stadsmission.
Företagsvolontärerna gör också olika arrangemang där inäkterna oavkortat går till välgörenhet.

Vi ser fram emot att få göra en insats!

2019-10-01

Sveriges snyggaste kontor 2019


Lokalnytt.se – en marknadsplats som bla. förmedlar lediga lokaler arrangerar tävlingen Sveriges snyggaste kontor 2019.

Vi är mycket stolta att vi varit delaktiga i byggnationerna för två av de nominerade kontoren, Aroseken och Haus.

Gå gärna in och rösta! Röstningen pågår fram till den 22 oktober.

http://ssk.lokalnytt.se/rosta

 

2019-08-25

Invigning för ABB:s högeffektslabb


Den 7 september deltog vi på invigningen av ABB:s  nya globala labb, ABB Low Voltage Laboratory, en del av ABB Electrification.Det är ett av ABB:s mest omfattande högeffektlabb för lågspänningsprodukter. Det ska användas för att prova och certifiera produkter som kan hjälpa kunderna att förbättra sin effektivitet, säkerhet och lönsamhet

Aros Bygg och Förvaltning tackar för förtroendet och ett gott samarbete med samtliga berörda i projektet att bygga och färdigställa ABB:s nya 1200 kvm stora högeffektslabb för lågspänningsprodukter i Västerås. Läs mer om invigningen i pressmeddelandet https://lnkd.in/ePTYaPN

På bilden ser ni Anders Teljebäck, kommunalråd i Västerås stad, Linda Wennberg, chef för ABB:s affärsenhet Control Products i Sverige och Minoo Akhtarzand, landshövning i Västmanlands län.

 

2019-06-04

Kungsljuset Svanenmärkt


Vi har på uppdrag av Bostjärnan Förvaltnings AB producerat två triangelformade huskroppar om totalt 54 lägenheter.
Kungsljuset har idag, 17/6-19, blivit certifierat enligt Svanen! Ett stort tack till alla som varit inblandade i projektet!

Svanen ställer krav på energianvändning, kemiska produkter, byggprodukter/-varor och en rad innemiljöfaktorer som är relevanta för människors hälsa och för miljön. Dessutom ställer Svanen krav på kvalitetsstyrning i byggprocessen och på överlämnandet av byggnaden till de boende och förvaltning/drift.

Svanenmärkta byggnader är värderade med livscykelperspektiv och

  • har låg energianvändning
  • uppfyller höga miljö- och hälsokrav på byggprodukter, material och kemiska produkter
  • säkrar en god innemiljö och låga emissioner
  • har en kvalitetssäkrad byggprocess

Följande områden är, i ett livscykelperspektiv, de betydande ur miljö- och hälsosynpunkt för en byggnad:

  • energianvändning och klimatpåverkan
  • användning av material och byggprodukter
  • kemiska produkter och farliga ämnen i byggvaror och material
  • innemiljö

Svanenmärkta flerbostadshus innebär i praktiken t.ex. minskad energiförbrukning, miljösäkra materialval såsom FSC-märkt trävirke, blyfria material, extra ljusinsläpp, snålspolande kranar, energieffektiva vitvaror, en god utformad källsortering m.m. I slutändan är målsättningen att bidra till en bättre miljö.

2019-05-31

Bostads AB Mimer / Aros Bygg & Förvaltning


Bostads AB Mimer offentliggör samarbete med Aros Bygg.
Mimer och Aros Bygg renoverar folkkära kvarter Josef i Västerås

”I entreprenaden ingår nyinstallationer av bland annat el, ventilation, VVS, nya badrum, kök och invändiga ytskikt, samt upprustning och renovering av tak, fasader och innergårdar. Arbetet har inletts och beräknas vara slutfört till sommaren 2020. Till detta projekt finns också en option om motsvarande arbete med kvarteren Ivar och Kåre.

Läs hela pressmedelandet här:
Pressmeddelande Mimer

2019-05-30

Di MästarGasell 2019


Vi har av, Dagens Industri, blivit utnämnda till MästarGasell 2019.

Det är vi mycket stolta över!

2019-03-27

Samarbete med VSK Fotboll


Hos oss på Aros månar vi lite extra för idrotten och de lokala idrottsföreningarna/klubbarna.
Det är med glädje som vi, även i år, går in och sponsrar VSK Fotboll.

Vi på Aros Bygg önskar VSK Fotboll stort lycka till!

 

2019-03-23

Stolta Aros


VI ÄR STOLTA PÅ AROS IDAG

Igår, 4 april, var det Yrkesgala som Västerås Stad arrangerar för skolor och företag som har yrkesgymnasieutbildningar och tar emot APL elever. Det delas ut priser i olika kategorier, Årets Yrkeslärare, Årets Handledare och Årets APL Företag.
Från Aros hade vi tre hantverkare som var nominerade till Årets Handledare: Stefan Andersson, Peter Broberg och Thomas Johansson.
Vi var även nominerade som Årets APL Företag. De som lämnar in nomineringarna är eleverna själva som är/har varit hos oss. Vi fick gå hem med två priser, Årets APL Företag 2019 och vår medarbetare Stefan Andersson blev Årets Handledare 2019.
Vi är väldigt stolta och glada över alla involverade medarbetare som bidragit till att våra elever/praktikanter får så fint mottagande hos oss! Stort tack för det!
På bilderna ser ni Stefan Andersson, vår Personalsamordnare Sofia Thelin, Peter Broberg och Thomas Johansson under prisutdelningscermonin.

Invigning av Bellmangården


Tisdagen den 26 mars invigdes Bellmansgårdens förskola. På uppdrag av Aroseken har vi uppförd denna byggnad i två plan.
Talade under cermonin gjorde förskolechef Marie Karlsson, verksamhetschef Anna Olofsson Carstedt, förskolenämndens ordförande Vicki Skure Eriksson samt Arosekens VD Christian Brobeck.

Invigning av Kv Tallen i Frövi


Den 18 januari invigdes Kv Tallen som vi på uppdrag av Riksbyggen uppfört i Frövi, Örebros län.
Invigningstalare var Örebros Landshövding Maria Larsson och Riksbyggens Vd Leif Linde, som ni ser på bild.
Aros Bygg representerades av Johan Westling, Tf Byggchef och Mikael Norgren, Tf Platschef.

Aros Bygg & Sofias Änglar


I programmet Sofia Änglar är Aros Bygg med och gör en insats för Micke, Emma och deras barn.
Micke, som drabbats av en hjärntumör, är mycket ljudkänslig behövde ett ljudisolerat rum för att klara vardagen.
Vi är glada för att ha fått möjligheter att hjälpa till!
Avsnittet sändes i slutet av november men via Dplay kan du titta på det här

2018-11-03

Guldnivån på Brf Sjökortet verifierad


För två år sedan certifierades Brf Sjökortet enligt Miljöbyggnad Guld och nu två år senare verifieras detta vilket vi på Aros är mycket stolta över!

För att läsa Riksbyggens pressmeddelande, klicka här

 

 

2018-06-23

Lådbilscruising


I samband med Summer Meet anordnades en lådbilscruising med start från Fiskartorget. Vi var där och hjälpte kända Västerås profiler att sätta ihop och måla sina egna lådbilar.
De som medverkade från Aros var Mats Engström. Tobias Alsing och Marcus Pettersson.

2018-02-15

Ny Vd och koncernchef på Aros


5 mars 2018 tillträder Mats Engström som Vd och koncernchef op Aros Bygg & Förvaltning AB. Avgående Vd Mikael Pettersson Sjölund och tillika delägare lämnar sin anställning som Vd för bolaget efter 10 år och står till bolagets förfogande under en övergångsfas.
I länken nedan finner ni mer information.

Pressmeddelande Aros Bygg & Förvaltning AB

2017-12-06

God Jul & Gott Nytt År!


Vi på Aros Bygg & Förvaltning AB vill tacka
för det gångna året och passa på att
önska dig en riktigt
God Jul och Ett Gott Nytt År!

Vi har valt att ge våra julklappar till
Barncancerfonden och Västerås Stadsmission

Vi ser fram emot ett gott samarbete under 2018

2017-11-18

Första spadtaget på lågspänningslaboratorium


Den 30 november togs det första spadtaget för det lågspänningslaboratorium som Aros Bygg & Förvaltning AB skall uppföra på uppdrag av ABB:s svenska enhet Control Products inom division Electrification Products .

Det nya labbet är en av de största infrastrukturinvesteringarna för ABB Sverige på senare år och en av de enskilt största infrastrukturinvesteringarna globalt inom affärsområdet.

Vi är huvudentreprenör och ABB levererar all elektrifiering, transformatorer, ställverk och styrsystemet 800xA. Fastigheten kommer även att utrustas med solpaneler.

Labbet kommer att vara 1 200 kvadratmeter stort och beräknas vara färdigt i början av 2019.

På bilden ser ni Mats Persson, ABB, Kim-André Persson, Bodén Mark & Anläggning, Mickael P Sjölund, AB & F, Johan Strömstedt AB & F, Anna-Karin Hedebark, ABB och Tobias Gentzell, ABB
Fotograf: Pia Norlander

2017-09-14

Första spadtaget Kv. Lodjurets Förskola


Igår var det dags att ta första spadtaget på nybyggnationen av Kv. Lodjurets Förskola som vi uppför på uppdrag av Aroseken Bostäder AB och Västerås Stad.

 

På bilden ser vi Arosekens maskot Bobbo, Arosekens VD Christian Brobäck, Amanda Agestav, Ordförande i Förskolenämnden och Aros Bygg & Förvaltnings VD, Mikael P Sjölund!

2017-08-17

Första spadtaget på Kungsljuset 7


I korsningen Gideonsbergsgatan/Smalbäcksgatan på gamla Gideonsbergsskolans område hölls den 28/8 första spadtagen inför vårt nya bostadsprojekt år Bostjärnan Förvaltnings AB. Vi skall låta uppföra två triangelformade huskroppar om totalt 54  lägenheter i storlekarna 1-4 rok samt en miljöbod.

Bilden föreställer en del av kv. Kungsljuset där även HSB ingår. Totalt blir det 14 triangelformade flerbostadshus och 6 triangelformade parhus på området samt att gamla skolan byggs om.

På fotot ser man Björn Gruvsjö, Aros Bygg & Förvaltning, Leif Leandersson Bostjärnan AB, Lars Kallsäby, Ordförande i byggnadsnämnden och Anders Gross, Handelsbanken

2017-08-10

Nytt projekt på Aros


Kv Lodjurets Förskola
I början av augusti påbörjade vi arbetet med att riva befintlig byggnad för att sedan uppföra en förskola om två plan på Skallberget.
Förskolan kommer att heta
Kv. Lodjurets Förskola och beställare är Aroseken Bostäder. Byggtiden är planerad fram till november 2018.

2017-05-02

Första spadtaget på Tallen


Den 10 maj togs det första spadtaget på kooperativa hyresrättsföreningen Tallen i Frövi, Lindesbergs kommun.

Aros Bygg & Förvaltning bygger två fastigheter på uppdrag av Riksbyggen.
Tallen är ett trygghetsboende avsedda för personer över 65 år och består av 39 lägenheter.

Vid ceremonin närvarade, förutom representanter från oss på Aros Bygg, bland annat Örebros landshövding Maria Larsson, Riksbyggens Göran Blomkvist och Karl-Arne Löthgren, ordförande i Tallen.

Projektet beräknas vara färdigställt under hösten 2018.

 

2017-01-31

Brf Sjökortet på en 6:e placering på nöjd kundindex, NKI, för bostadsrätter i nyproduktion


2014-2015 uppförde vi Brf Sjökortet med 28 lägenheter på uppdrag av Riksbyggen.

Brf Sjökortet har fått Guld i Miljöbyggnad och nu har fastigheten även fått en 6:e placering i Prognoscenters mätning av NKI för bostadsrätter i nyproduktion. Brf Sjökortet uppnådde 85 procents NKI, vilket vi är mycket stolta över. NKI är bostadsutvecklarnas gemensamma mätinstrument för att ta reda på och följa kunders inställning till företaget, dess produkter och tjänster.

Placeringen är ett resultat av ett nära samarbete mellan platschef Johan Backman, projektledare Arne Nilsson och arbetsledare Mikael Norgren, Aros Bygg & Förvaltning samt Riksbyggens projektledare Henrik Sjölund.

2017-01-13

Första spadtaget på Nordporten


Den 26 januari togs det första spadtaget på fastigheten Nordporten på Nordanby Äng som vi bygger till Bostads AB Mimer. Det är en nyproduktion av ett lamellhus innehållande 44 hyreslägenheter fördelat på fyra våningar på Nordanby Äng i Västerås. I fastigheten kommer det att var tvåor och treor där lägenheterna i markplan får egen uteplats. Området kommer att präglas av ängs- och parkmiljö och möjlighet till att ha egna odlingar kommer att finnas.